Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Новости

Соопштенија за јавност

Отворен повик за учество на Третата летна школа „Биди Банкар“ на Охридска банка Сосиете Женерал

Охридска банка Сосиете Женерал го отвори повикот за учество на летната школа „Биди Банкар“, која и ова лето ќе се одржи во Охрид. Летната школа „Биди Банкар“ е проект на Банката отворен за студентите од сите факултети во последна година од додипломск ...

 

„Партнер+ кредит“ нов бизнис кредит од Охридска банка Сосиете Женерал наменет за мали и средни претпријатија

Преку Програмата за поддршка на конкурентноста на малите и средните претпријатија на Европската банка за обнова и развој, Охридска банка Сосиете Женерал го лансира „Партнер+“ кредитот со можност за 15% грант финансиран од Европската унија. ...

 

Системски информации

20.05.2019

Прекин на банкомат на Меѓународен аеродром - Скопје

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека на 21 мај, 2019 год. е најавен прекин на банкоматот на Охридска банка Сосиете Женерал на Меѓународен аеродром - Скопје во периодот од 10:00ч. до 12:00ч.  

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал 

20.05.2019

Известување за измени во припис на камата

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме за извршените измени на приписот на каматата кај старите типови на денарски и девизни депозити во Охридска Банка АД Скопје. Измените се валидни од 06.05.2019 година.

Промените се однесуваат за старите депозити отворени пред 01.07.2017:

· Денарски депозити – кај тип на депозит - Долгорочно денарско штедење на една, две и на три години каде досега се применуваше месечен припис на камата на први во месецот, извршена е промена во начинот на припис на камата во – месечен припис на камата на датум на орочување.

· Девизните депозити – кај тип на депозит – депозит орочен на една, три, пет и на шест години каде досега се применуваше годишен припис на камата на 01.01 во годината, извршена е промена во начинот на припис на камата во – годишен припис на камата на датум на орочување. 

Со измената наведена  погоре, главнината на депозитот, каматната стапка која е фиксна за целиот период на орочување и целокупниот износ на каматата по договорената рочност, остануваат непроменети. Единствено се менува датумот на припис на каматата, така што  кај сите депозити ќе се применува припис на камата на датумот на орочување/реорочување.

 

Со почит,

Охридска Банка АД Скопје

13.05.2019

Прекин на банкоматот во експозитурата во Ѓорче Петров

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека денеска (13 мај, 2019 год.) е извршена интервенција на банкоматот во експозитурата во општина Ѓорче Петров. Поради природата на интервенцијата, банкоматот денеска нема да биде во функција.

Истиот, ќе биде во функција во текот на утрешниот ден (14 мај, 2019 год.) кога интервенцијата ќе биде комплетирана.  

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал 

 

30.04.2019

Известување за неработен ден

Почитувани клиенти, 

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 01 Мај (среда) 2019 година е неработен ден, поради што експозитурите на Охридска банка Сосиете Женерал нема да работат.
Дополнително, на располагање ви стојат мрежата на банкомати , ObsgN@t и ПОС-терминалите на Банката.

 

Општествена одговорност, награди и признанија

Награда за Најдобра банка во Македонија за 2019

Публикацијата на Светска банка, позната како Глобал Фајненс магазин, четврта година по ред ја прогласи Охридска банка Сосиете Женерал за Најдобра банка во Македонија. ...

 

ОБСГ Клуб на таленти

Охридска банка Сосиете Женерал формира Клуб на таленти, наменет за сите млади таленти и потенцијали во различни области ...

 
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk