Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Картички и
пос-терминали

Плаќајте со бизнис-картичките за правни лица и искористете ги предностите од инсталација на ПОС-терминалите на Охридска банка на Вашето продажно место.

кредитна
Mastercard Business

За Вашите секојдневни деловни потреби

дебитна
Visa Business

За подигнување готовина на банкомати и плаќање во земјава и странство за потребите на Вашата компанија

Предности
Осигурување
Документи
 • Детален преглед на сите Ваши трансакции преку електронското банкарство OBSGN@t 
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code (Најчесто поставувани прашања за 3D Secure,Verified by Visa - VbV и MC Secure code)
 • Можност за неограничен број дополнителни картички за вработените од Вашата компанија
 • Одредување дневни лимити за секоја картичка според Вашите потреби
 • Вклучено бесплатно осигурување со картичката
  Како корисник на бизнис-дебитната картичка Visa уживајте во сигурноста и во многубројните поволности на осигурувањето кога патувате дома или во странство:
 • Бесплатна заштита за Вас и за членовите на Вашето семејство доколку патуваат со Вас - осигурителната премија е покриена од страна на Банката
 • Без дополнителни трошоци во случај на неочекувани настани опфатени со осигурувањето;
 • Финансиска сигурност за Вас и за Вашето семејство во случај на немил настан;
 • Покриеност за неограничен број патувања.
  Осигурувањето на картичката важи само ако патувањето е во целост платено со осигурената картичка.

  Итен контакт 24/7
 • Во случај на осигуран настан, Вие или друго лице во Ваше име треба да го информира контакт-центарот на Europ Assistance на телефонскиот број: +44 203 7888656.
 • Центарот е достапен 24 часа на ден, 7 дена во неделата.
 • По првичната пријава на осигурениот настан, можете да комуницирате со Europ Assistance по електронски пат на адресата: ohridskabanka@broadspire.eu

 • Детални информации за осигурување
 • Пополнето Барање
 • Лична/и карта/и на корисникот/корисниците на дополнителна/и картичка/и
 • Документација потребна за отворање трансакциска сметка за нов клиент

Предности
Осигурување
Документи
 • Максимален кредитен лимит во зависност од бонитетот и од деловниот приход на Вашата компанија
 • Достапна за резидентни и за нерезидентни правни лица
 • Бескаматен грејс-период максимум до 45 дена за сите трансакции до 15 во месецот
 • Детален преглед на сите Ваши трансакции преку електронското банкарство OBSGN@t
 • Бесплатен месечен извод за сите трансакции
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code (Најчесто поставувани прашања за 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code)
 • Можност за неограничен број дополнителни картички за вработените лица од Вашата компанија
 • Одредување дневни лимити за секоја картичка според потребите на Вашата компанија
 • Вклучено бесплатно осигурување со картичката
  Како корисник на бизнис-картичката Mastercard уживајте во сигурноста и во многубројните поволности на осигурувањето кога патувате дома или во странство:
 • Бесплатна заштита за Вас и за членовите на Вашето семејство, доколку патуваат со Вас - осигурителната премија е покриена од страна на Банката
 • Без дополнителни трошоци во случај на неочекувани настани опфатени со осигурувањето
 • Финансиска сигурност за Вас и за Вашето семејство во случај на немил настан
 • Покриеност за неограничен број патувања.
  Осигурувањето на картичката важи само ако патувањето е во целост платено со осигурената картичка.

  Итен контакт 24/7
 • Во случај на осигуран настан, Вие или друго лице во Ваше име треба да го информира го контакт-центарот на Europ Assistance на телефонскиот број: +44 203 7888656.
 • Центарот е достапен 24 часа на ден, 7 дена во неделата.
 • По првичната пријава на осигурениот настан, можете да комуницирате со Europ Assistance по електронски пат на адресата ohridskabanka@broadspire.eu

 • Детални информации за осигурување
  Потребни документи за правни лица резиденти
 • Пополнето Барање
 • Лична/и карта/и на корисникот/корисниците на дополнителна/и картичка/и
 • Финансиски извештаи за последните 2 години
 • Заклучен лист за последниот квартал од тековната година
 • Промет на трансакциската сметка за последните 6 месеци (компјутерски листинг на картичката 1000 од сметководителот)
  Напомена: За клиенти на Банката нема потреба од презентирање на овој документ.
 • Аналитички преглед по комитенти - спецификација на групите 12, 22, 25 и 28 (купувачи, добавувачи и кредити) со истиот датум за кој се однесуваат заклучните листови од точка 4
 • Копија од решението за регистрација на претпријатието со сите прилози
 • Изјава/Согласност за проверка на кредитната изложеност
 • Обезбедување
 • Потпишан Договор за издавање и користење на картичката Business Charge 
 • Друга документација
  Потребни документи за правни лица нерезиденти
 • Пополнето Барање
 • Лична/и карта/и пасош/и на корисникот/корисниците на дополнителна/и картичка/и
 • Финансиски извештаи за последните 2 години
 • Копија од решението за регистрација на претпријатието во соодветниот трговски регистар на државата од каде што потекнува нерезидентот
 • Обезбедување (Изјава за депозит)
 • Потпишан Договор за издавање и користење на картичка Business Charge 
 • Друга документација

ПОС Терминали

Ефикасно, сигурно и брзо, бесконтактно и контактно прифаќање на сите картички Mastercard и Visa издадени од домашни и од странски банки - издавачи.

Во зависност од Вашата дејност, на располагање Ви се различни типови на ПОС-терминали според начинот на нивното комуникациско поврзување: Dial-up (преку аналогна фиксна телефонска линија) и GPRS (мобилен апарат кој користи мрежа за пренос на податоци на мобилна телефонија).

Предности

 • Зголемување на Вашата продажба на стоки и на услуги
 • Зголемување на бројот на клиентите кои преферираат плаќање со картички
 • Едноставно и брзо плаќање на продажното место
 • Можност за плаќање на рати на Вашето продажно место
 • Поголема сигурност и едноставност на прифаќање на картичките
 • Намалување на трошоците за манипулација со готовина

Документи

Како можеме да Ви помогнеме?

Доколку Ви се потребни повеќе информации, не двоумете се да ни поставите прашање и ние ќе Ви одговориме во најкусо време.

Постави прашање
Име и презиме
Град
Е-маил
Телефон
Прашање
Внесете го кодот
CAPTCHA
Ги прифаќам општите правила и услови.
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk